Kalle och Hobbe – Den kompletta samlingen

”Kalle och Hobbe – Den kompletta samlingen” är resultatet av tre års slit efter att nästan 2000 personer var med och och gjorde arbetet till ett mångmiljonprojektet – tack vare en Kickstarter-kampanj våren 2020.
Kalle och Hobbe: Den kompletta samlingen.

Apart Förlag startade 2020 en framgångsrik Kickstarter-kampanj för att finansiera en ny utgåva av Bill Wattersons mästerverk, seriestrippen Kalle och Hobbe. Kickstarter-kampanjen blev en omedelbar succé och drog in över 2,5 miljoner kronor, vilket gjorde det möjligt för förlaget att skapa en exklusiv samlingsbox. Denna samlingsbox är resultatet av Apart Förlags strävan att ge Kalle och Hobbe-fansen en unik nostalgisk läsupplevelse.

Om Kalle och Hobbe

Kalle och Hobbe är en klassisk seriestrip skapad av den amerikanske serieskaparen Bill Watterson. Serien publicerades för första gången 1985 och löpte fram till 1995. Wattersons nyskapande och humoristiska berättelse följde äventyren hos en sexårig pojke vid namn Kalle och hans fantasifulla tiger, Hobbe. Kalle är full av energi och en livlig fantasi, och Hobbe blir levande i hans ögon som en äventyrlig, pratande och filosofisk vän. Serien kretsar kring deras lekfulla dialoger och absurd humor, samtidigt som den utforskar djupare teman som vänskap, fantasi, samhället och vuxenlivet.

Den exklusiva samlingsboxen:

Apart Förlag ville göra något särskilt för Kalle och Hobbe-fansen, och resultatet blev en exklusiv samlingsbox med 2600 seriestrippar uppdelade i fyra volymer. Boxen innehåller nyöversättning av seriestripparna, så att läsarna kan njuta av Wattersons briljanta ordlek och humor på svenska. Dessutom har förlaget skapat handskrivna pratbubblor för att ge serien en personlig och autentisk känsla.

Handskrivna pratbubblor

En av de mest distinkta egenskaperna i Apart Förlags utgåva av Kalle och Hobbe är de handskrivna pratbubblorna. Istället för den vanliga maskinskrivna texten har förlaget använt skickliga handstilar för att återskapa pratbubblornas utseende och ge dem en personlig touch. Detta tillägg ger läsarna en unik upplevelse och förstärker känslan av att vara fördjupad i Kalle och Hobbess värld.